Maria Greenberg Bergheim (42) er ny generalsekretær i Unicef.

Ny generalsekretær i UNICEF Norge

Styret i UNICEF Norge har ansatt Maria Greenberg Bergheim (42) som ny generalsekretær. De siste seks månedene har hun vært fungerende generalsekretær i organisasjonen.

- Jeg er utrolig glad for å ha fått tilliten til å lede UNICEF sitt viktige arbeid videre. Det er en krevende tid med store globale kriser for verdens barn, og vi vil trenge et sterkt UNICEF både her hjemme og der ute. Behovet for en barnerettighetsorganisasjon med vårt mandat er tydeligere enn noen gang. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette arbeidet sammen med mine kollegaer i Norge og resten av verden, sier Greenberg Bergheim.

Greenberg Bergheim begynte i UNICEF Norge som utviklingsdirektør i januar 2022 og gikk inn i rollen som fungerende generalsekretær i april 2023, etter at Camilla Viken gikk av i mars.

Før hun begynte i UNICEF har Greenberg Bergheim jobbet med politikk på Stortinget i flere år. Hun har bred erfaring med å jobbe med barnerettighetsspørsmål både nasjonalt og internasjonalt og har ledet endringer for barn både gjennom sitt arbeid i politikken og fra sitt lederskap i sivilsamfunnsorganisasjoner.

Hun har en mastergrad i strategisk ledelse fra Norges Handelshøyskole BI samt juridisk fordypning i Barnekonvensjonen.

Powered by Labrador CMS