Kari Kjørholt er ny daglig leder i Gi Effektivt. Foto: Gi Effektivt

Ny leder i Gi Effektivt

Kari Kjørholt er ny daglig leder for Gi Effektivt, og skal styre arbeidet med å samle inn et stadig økende antall millioner til verdens mest effektive bistandstiltak. 26-åringen kommer fra en jobb i Equinor.

– Jeg har alltid kjent på at jeg har vært veldig heldig i livet, født i Norge i en ressurssterk familie. Jeg har tenkt mye på hvordan jeg kan bidra på best mulig måte. Jeg synes arbeidet Gi Effektivt gjør er ekstremt verdifullt, og jeg er fantastisk glad for at jeg har fått muligheten til å videreutvikle denne organisasjonen til å samle inn hundrevis av millioner til effektiv bistand i årene fremover, sier Kari Kjørholt fra Stavanger om sin nye stilling.

Styreleder Kristine B. Fredriksen holder fram Kjørholt som en analytisk og strukturert person, og et virkelig ledertalent.

– Vi er veldig glade for at Kari har takket ja til stillingen som daglig leder. Hun kjenner arbeidet til Gi Effektivt godt allerede. Vi har lagt opp en ambisiøs strategi med mål om 100 millioner kroner innsamlet i 2025, og vi er allerede på god vei dit. Jeg gleder meg til å se Kari ta fatt på dette arbeidet.

Kjørholt erstatter Jørgen Ljønes, som er ansatt som ny driftssjef i organisasjonen 80,000 Hours. Selv kommer Kari Ravnestad Kjørholt fra en rolle som graduate materialingeniør i Equinor, og er sivilingeniør fra NTNU.

– Mye har blitt bedre i verden de siste årene. Men fremdeles er det altfor mange som lever i fattigdom og dør av sykdommer vi vet hvordan vi kan forebygge og behandle. De aller mest effektive bistandstiltakene er 100 ganger mer effektive enn de gjennomsnittlige, men svært få vet om dette og penger er en flaskehals for å oppskalere tiltakene.

Powered by Labrador CMS