Kvinner står i kø ved vannpumpen i Goudebo-leiren, som tar imot tusenvis av maliske flyktninger i det nordlige Burkina Faso. I tillegg til å være et vertsland for flyktninger fra andre land, er ti prosent av Burkina Fasos egne innbyggere drevet på flukt.

Burkina Faso: En av verdens raskest økende fluktkriser

Nær én av ti er drevet på flukt på grunn av konflikt i det vestafrikanske landet Burkina Faso. De fordrevne familiene er spesielt utsatt for matkrisen, advarer Flyktninghjelpen.

Publisert Oppdatert

Nesten to millioner mennesker er på flukt i Burkina Faso.

En av hovedårsakene er en rekke brutale angrep mellom januar og juli som gjorde at 398 000 mennesker måtte flykte, ifølge en pressemelding fra Flyktninghjelpen.

Det er flere enn i hele fjor. Da var tallet nær 336 000.

Økningen har gjort at Burkina Faso nå regnes for å være én av de tre raskest økende flyktningkrisene i verden.

– Vi ser også stadig flere som må legge på flukt igjen fra områder hvor de tidligere har søkt beskyttelse. Hver gang de blir drevet på flukt, blir de mer sårbare, sier landdirektør Philippe Allard i hjelpeorganisasjonen Humanity and Inclusion.

Les også: Russiske leiesoldater var trolig involvert i Mali-massakre

Matusikkerhet

Matusikkerheten i landet er også dobbelt så stor som i fjor.

Det gjør at 28 hjelpeorganisasjoner nå har bedt om at nødhjelpsarbeidet i landet trappes opp umiddelbart, ifølge pressemeldingen.

– Altfor ofte ser vi at flukt og sult følger hånd i hånd. De som nå er tvunget på flukt, har måttet reise fra alt de eier av avlinger og buskap. Foreldre oppgir at de bare spiser ett måltid om dagen slik at barna deres skal få mer å spise, sier Flyktninghjelpens landdirektør i Burkina Faso, Hassane Hamadou.

Fordrevne familier er spesielt utsatt for matkrisen. I denne gruppen opplever en tredel matusikkerhet, mens andelen er rundt en åttedel blant resten av befolkningen.

Les også: FN: Konflikter og klimaendringer fordriver millioner i Sahel

Powered by Labrador CMS