Arbeidsgivere, fagforeninger og sosiale bevegelser i Brasil tok i går til gatene for å forsvare demokratiet i møte med president Jair Bolsonaros offensiv mot valgprosessen, mindre enn to måneder før valget.

Brasil:

Tusenvis marsjerte for demokrati

Det har vært store demonstrasjoner mot det som anses som et angrep på Brasils demokrati av president Jair Bolsonaro.

Flere tusen brasilianere demonstrerte i São Paulo og Brasilia torsdag med krav om at demokratiet skal beskyttes.

Det skjer etter at president Jair Bolsonaro den siste tiden har tatt flere grep som ses på som angrep på de demokratiske institusjonene.

Demonstrantene frykter at Bolsonaro ikke vil godta valgresultatet i oktober.

– Etter 200 år med uavhengighet burde vi tenke på framtiden, men i stedet må vi fokusere på å unngå tilbakesteg, sier Carlos Gilberto, rektor ved Universitetet i São Paulo.

Vil han hindre valget?

Bolsonaro har i flere uttalelser den siste tiden gitt uttrykk for at elektroniske stemmemaskiner gjør det lettere å jukse i valget.

– Presidenten har allerede hintet om at han vil gjøre hva som helst for å hindre valget. Jeg var del i studentbevegelsen under militærdiktaturet og vet hva som venter oss, sier arkitekten Sabrina Cunha.

Mer enn 900 000 har skrevet under på et dokument som krever at demokratiet må respekteres.

Det er også planlagt demonstrasjoner i Rio de Janeiro og Brasilia.

Flere ledende næringsorganisasjoner har offentlig gitt uttrykk for bekymring for Bolsonaros holdning til demokratiet, blant annet landets nasjonale bankforening.

Powered by Labrador CMS