Oslo 20220614. F.v.: Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) holder pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i Vandrehallen i Stortinget tirsdag morgen.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Utviklingsbudsjettet økes med 2,5 milliarder kroner

Regjeringen og SV er enige om å øke utviklingsbudsjettet med 2,5 milliarder, med prioritering for FN-kjernestøtte, menneskerettigheter og sivilsamfunn.

Det kommer etter tre uker forhandling hvor Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV har kommet fram til en enighet om revidert nasjonalbudsjett.

– Denne budsjettenigheten tar Norge i en mer rettferdig og grønnere retning. SV har fått store gjennomslag på miljø, som at vi forhindrer ny oljeboring i iskanten i år og øker støtten til kollektivtransport. Budsjettavtalen gir folk med dårlig økonomi bedre råd gjennom økt sosialhjelp og bostøtte til flere. Og vi reverserer en stor del av bistandskuttet så Norge stiller opp i krisetid, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV.

Berømmer SVs innsats

– Vi er svært glade for at SV har klart å reversere såpass mye av regjeringens forslag til kutt i bistand. Vi mener likevel at regjeringen burde strukket seg lengre. Når utfordringene i verden står i kø, burde bistanden til verdens fattige økt, og ikke skrumpet inn i år, sier Birgitte Lange, generalsekretær i Redd Barna.

– Dette forhandlingsresultatet vil gi minst en million flere barn skolegang, autoritære ledere vil få mer motstand fra modige menneskerettighetsforkjempere, og flere kvinner og jenter vil få beskyttelse mot seksuell vold, sier Lange.

Powered by Labrador CMS