Aktivister krever rettferdighet for den britiske journalisten Dom Phillips og urfolksekspert Bruno Pereira under en demonstrasjon ved Carioca-akvedukten, bedre kjent som Arcos da Lapa, i Rio de Janeiro, Brasil søndag.

Britisk journalist bisatt i Brasil

Familie og venner var samlet da den britiske journalisten Dom Philips, som ble drept under en ekspedisjon i Amazonas, ble bisatt søndag.

Publisert Oppdatert

57 år gamle Philips og urfolkseksperten Bruno Pereira ble drept da var på vei tilbake fra en reise i en avsidesliggende del av Amazonas der narkotrafikk, uregistrerte gullgruver og ulovlig fiske er utbredt.

– Dom skal kremeres i landet han elsket, Brasil, og som han hadde valgt som sitt hjem, sa hans brasilianske enke Alessandra Sampaio etter bisettelsen i Niteroi utenfor Rio de Janeiro.

– Jeg vil uttrykke min evige takknemlighet til urbefolkningen, som står sammen med oss som lojale voktere av liv, rettferdighet og skogen, sa hun videre.

Tre mistenkte for drapet er pågrepet, inkludert en fisker som har tilstått å ha begravet de drepte, og som førte politiet til åstedet.

Philips, som har skrevet mange artikler om Amazonas og skrev jevnlig for den britiske avisa The Guardian, var i gang med en bok om situasjonen for urfolket i den avsidesliggende Javari-dalen.

Pereira, som fulgte ham på turen, hadde fått utallige dødstrusler for sitt arbeid for urbefolkningen. Han ble begravet i hjembyen Recife fredag.

Aktivister legger skylden for drapene på president Jair Bolsonaro, som har åpnet for kommersiell utnytting av regnskogen i Amazonas på bekostning av urbefolkningen og miljøet.

Powered by Labrador CMS