FNs høykommissær for menneskerettigheter har dokumentert nesten 3800 drap på sivile i Ukraina siden Russland invaderte landet i slutten av februar. Trolig er tallet langt høyere. Nadija Trubtsjaninova er blant dem som har mistet familiemedlemmer. Sønnen Vadym ble drept av russiske soldater i Kyiv-forstaden Butsja.

FN har dokumentert nesten 3800 drap på sivile i Ukraina

Minst 3778 sivile er drept i Ukraina siden den russiske invasjonen startet i februar, ifølge FN. Det antas at det reelle antallet er langt høyere.

Publisert Oppdatert

Av de drepte er 1419 menn, 929 kvinner, 97 gutter og 86 jenter, i tillegg til 68 barn og 1179 voksne med ubekreftet kjønn, skriver FNs høykommissær for menneskerettigheter (OHCHR).

I tillegg har minst 4186 blitt såret. 2070 har blitt drept i de separatistkontrollerte regionene Donetsk og Luhansk, mens 1946 har blitt drept i områder der ukrainske myndigheter har kontrollen.

De fleste dødsfallene ble forårsaket av bruk av eksplosiver med stort nedslagsfelt, blant annet tung artilleriild og luftangrep, ifølge FN.

Videre heter det at det antas at de reelle tallene trolig er langt høyere, da det har vært vanskelig å få tilgang til informasjon fra områder der det har vært intense kamper, og fordi mange rapporter om drap på sivile kun kommer fra enkeltkilder.

Særlig gjelder dette områder som for eksempel Mariupol, Izium og Popasna, der det er meldt om store sivile tap, skriver OHCHR.

Powered by Labrador CMS