Netanyahu: Israel vil gjøre alt for å forsvare seg selv

Israel vil gjøre alt for å forsvare seg selv, sa statsminister Benjamin Netanyahu da han torsdag tok imot utenriksministrene fra Tyskland og Storbritannia.

Publisert

Storbritannias utenriksminister David Cameron og Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock var onsdag i Israel for å advare israelske ledere mot å trappe opp konflikten med Iran.

De to hadde samtaler med president Isaac Herzog og utenriksminister Israel Katz, men under møtet med statsminister Benjamin Netanyahu fikk de klar beskjed.

– La meg gjøre det helt klart – vi vil fatte våre egne beslutninger, og Israel vil gjøre alt som er nødvendig for å forsvare seg selv, sa han ifølge en kunngjøring.

Cameron sa før møtet med Netanyahu at Israel har besluttet å svare på det iranske drone- og rakettangrepet sist helg.

Han la til at han håper et israelsk angrep blir gjennomført på en måte som ikke fører til eskalering av situasjonen. Det samme budskapet har kommet fra en rekke land, blant dem Norge, de siste dagene.

Frykten er at konflikten mellom Israel og Iran skal eskalere til en regional storkrig.

Cameron oppfordrer G7-landene til å innføre nye samordnede sanksjoner mot Iran etter angrepet på Israel. Utenriksministrene i G7-landene møtes torsdag i Italia.

Iran sendte natt til søndag en skur av raketter og droner mot Israel som svar på et israelsk angrep på det iranske konsulatet i Syria. Der ble syv iranske offiserer drept, blant dem to generaler.

Nesten alle de iranske rakettene og dronene ble skutt ned med hjelp fra USA, og det ble minimale skader på bakken.

Powered by Labrador CMS