Care Norge fikk Gudrun Bertinussen (på bildet) som ny utenlandssjef i januar 2024.

Gudrun Bertinussen er ny utenlandssjef i CARE Norge

Gudrun Bertinussen er ansatt som ny utenlandssjef i CARE Norge.

– CARE Norge har med Gudrun fått en erfaren og dyktig leder for vårt programarbeid. Hun har kunnskap og erfaring med både det humanitære og det langsiktige arbeidet, god samfunnsforståelse og er en dyktig og godt likt leder. Gudrun er en god match med de ambisjonene som vi har, sier Kaj-Martin Georgsen, generalsekretær i CARE Norge.

Bertinussen er utdannet sosialantropolog fra Universitetet i Oslo. Hun har i tillegg studert utviklingsstudier i London og har en master i folkehelsevitenskap fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Tidligere har hun vært landdirektør for Norsk Folkehjelp i Palestina og Libanon, og leder for humanitær seksjon for Kirkens Nødhjelp i Midtøsten. 

Hun kommer fra stillingen som nestleder for Kirkens Nødhjelps arbeid i Syria.

– Jeg har møtt CARE på nært hold i mange land, og blitt imponert over hva de får til, sier Bertinussen.

Kvinner, likestilling og tilgang til seksuell og reproduktiv helse, som er viktige satsinger for Care Norge, har også vært sentralt i hennes tidligere stillinger. 

– Mye er gjort de siste 35 årene etter at FNs kvinnekonvensjon ble vedtatt, men arbeid for kvinner og jenters seksuelle og reproduktive helse er sårbart for tilbakeslag fra motkrefter. Jeg gleder meg til å jobbe med dette i en organisasjon som har kraft og utbredelse til å gjøre en forskjell for millioner av kvinner og jenter, sier Bertinussen.

Bertinussen tiltrådte i stillingen i januar 2024.

Powered by Labrador CMS