Marte Hansen Haugan går fra å være nestleder til å bli leder i Changemaker.

Ny leder i Changemaker

Marte Hansen Haugan (23) er valgt som ny leder i Changemaker – Kirkens Nødhjelps ungdomsorganisasjon.

Nåværende nestleder i Changemaker Marte Hansen Haugan ble enstemmig valgt som ny leder for en periode på ett år, skriver Changemaker i en pressemelding 24. april.

23-åringen Haugan har lang erfaring fra organisasjonen, blant annet som nestleder i to år og leder for lokallaget i hjembyen Kristiansund i to år. Hun har også vært sentralstyremedlem.

– For øyeblikket er jeg også talsperson for prosjektet vårt Verdens Beste Nyheter, som er en informasjonskampanje som har som formål å fremme de positive fremskrittene som skjer i verden, spesielt nyheter fra det globale sør, skriver hun i en e-post til Panorama.

Haugan har jobbet mye med Changemakers kampanjearbeid de siste årene, og gleder seg nå til å ta fatt på nye oppgaver som leder.

– I en verden fylt med store forskjeller og urettferdige maktstrukturer er det ufattelig viktig at det finnes et sted for unge å engasjere seg i viktige saker om global rettferdighet. Det er noe grunnleggende feil med samfunnsstrukturen vår når mennesker som har mest i verden får mer og mer, mens verdens fattigste får mindre og mindre, skriver Haugan.

Det er ikke bare Haugan som får ny jobb. Thea Emilie Maubach-Vindenes er nå valgt som første nestleder og Nilofar Nori som andre nestleder i organisasjonen.

Powered by Labrador CMS