Melissa Kiplagat spiller hovedrollen i Netflix-serien «Country Queen», som er strømmetjenestens første kenyanske produksjon. Fredag hadde serien premiere i 190 land.

Første Netflix-serie produsert i Kenya

Forrige fredag hadde «Country Queen», Netlix' første kenyanske produksjon, premiere. Den markerer starten på en betydelig økning i investeringer i den afrikanske filmindustrien.

Publisert Oppdatert

– Vi vil vise – ikke bare fortelle om – hvor ivrige vi er på å få kenyanske historier til å skinne for hele verdens befolkning, sier Nkateko Mabaso, sjef for Netflix på det afrikanske kontinentet, til The Guardian.

Fredag hadde den kenyanske serien «Country Queen» premiere i 190 land. Serien handler om et gruveselskap som truer med å ødelegge hjemmet til seriens hovedrolle Akisa, spilt av Melissa Kiplagat.

I serien snakkes både engelsk, swahili og en miks av andre lokale språk.

Økt investering

Netflix har i den siste tiden økt investeringen i afrikanske filmer og serier. Ifølge IT news Africa har selskapet investert over 300 millioner dollar i kenyansk talent.

Og det har gitt resultater. Ifølge The Guardian er «Country Queen» blitt mottatt svært godt, og ifølge serieskaperne er serien et skritt i riktig retning mot å vise et mer nyansert bilde av et vanlig kenyansk liv.

– Det globale perspektivet på hvem vi er, er fortsatt veldig snevert. Vi er kjent for å være gode til å løpe og ha et fantastisk dyreliv, men vi er så mye mer enn det, og jeg er spent på å se en dypere skildring av moderne Kenya og et perspektivskifte, sier Maria Omare (33) til The Guardian.

Milepæl

Vincent Mbaya, en av seriens regissører, håper «Country Queen» blir en feiring av dagliglivet og det moderne Kenya.

– Vi er vant til å se andre mennesker på skjermen, så jeg håper virkelig at dette blir en feiring av hvem vi er, vårt språk og vår kultur, sier Mbaya til The Guardian.

En av manusforfatterne bak serien, Lydia Matata, forteller at seriens hovedperson Akisa særlig utfordrer tradisjonelle holdninger til kvinner. Hun mener kvinner bør få lov til å være komplekse og uperfekte også på tv-skjermen.

I tillegg til kvinners rolle i samfunnet tar «Country Queen» også opp temaer som korrupsjon og forskjellen mellom by og land.

Kenyas filmindustri har vært pålagt restriksjoner på innhold i de siste årene. I 2018 ble filmen «Rafiki» forbudt etter å ha vist kjærlighet mellom to kvinner. Flere filmeksperter tror de strenge reglene kan ha gjort det vanskelig for kenyanske regissører å ta risiko og vise mer tabubelagte områder.

Den kenyanske skuespilleren Arthur Sanya, som har jobbet i filmindustrien i over 40 år, tror serien kan være en viktig milepæl.

– Dette kan være et avgjørende øyeblikk for den kenyanske filmindustrien. Denne serien tar opp temaer som ingen har turt å ta opp før, som kjærlighet, korrupsjon og ulovlig oppkjøp av landområder, sier Sanya til The Guardian.

Powered by Labrador CMS