Den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) antas å stå bak onsdagens massakre i Wad al-Nourah, Sudan. Bildet viser røyk som stiger opp fra et RSF-kontrollert område 25. april.

Frykter over 150 drepte i massakre i Sudan

Minst 150 mennesker fryktes drept i en massakre i den sudanske landsbyen Wad al-Nourah, ifølge BBC. Den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF) skal angivelig stå bak angrepet.

Publisert Oppdatert

I sosiale medier sirkulerer det nå en video som viser flere titalls døde kropper surret inn i hvite likkleder som skal massegravlegges i Wad al-Nouran i delstaten Gezira. 

Videoen viser noen av de drepte etter massakren i landsbyen onsdag denne uken, ifølge BBC, som skriver at den er filmet av aktivister fra en aktivistgruppe.

Det fryktes 150 drepte i massakren, ifølge BBC og CNN, mens France 24 skriver at det er snakk om over 104 drepte. 

Det er usikkerhet knyttet til drapstallet på grunn av liten tilgang til området og lite medietilstedeværelse i Sudan, nå over ett år inn i den blodige borgerkrigen mellom regjeringshæren og RSF, som anklages for å stå bak onsdagens massakre.

Dette bekrefter også Hafiz Mohamad fra menneskerettighetsgruppen Justice Africa Sudan overfor BBC. Han mener det er vanskelig å telle de døde fordi RSF fortsatt er i området, og han understreker at det fortsatt er mennesker savnet etter massakren. 

RSF har ikke kommentert beskyldningen om at de står bak angrepet. 

35 barn blant de drepte

35 barn skal være blant de drepte i Wad al-Nouran-angrepet, og mer enn 20 andre barn skal ha blitt skadet. 

– Dette er nok en dyster påminnelse om hvordan det er barna i Sudan som betaler prisen for den brutale volden, sier Unicef-sjef Catherine Russell i en uttalelse fra FN-organisasjonen.

Tusenvis av barn er drept og skadet i Sudan i løpet av det siste året, og mer enn fem millioner barn har måttet flykte fra hjemmene sine, mens andre har blitt bortført og voldtatt, heter det i uttalelsen.

Ber om internasjonal fordømmelse

Den sudanske regjeringen har lovet å hevne Wad al-Nourah-massakren, og de har bedt andre land fordømme angrepet.

– Verden ser på. De ansvarlige vil bli holdt til ansvar, skriver Storbritannias utenriksminister David Cameron, samtidig som han fordømmer overgrepet, på X/Twitter.

Også FN har fordømt angrepet. 

Likevel fortsetter kampene. Og torsdag skal om lag 40 nye personer være drept i et voldelig angrep i Omdurman, nær Sudans hovedstad Khartoum.

Norges utenriksminister har sagt til NRK at situasjonen i Sudan er en katastrofe.

Powered by Labrador CMS