Økonomisk vanskelige tider på Sri Lanka har ført til nedstengninger i de store byene. For skolebarn betyr det blant annet bortfall av ett av dagens måltider. Bildet viser arbeidere som venter på at en dagligvarebutikk skal åpne i Colombo på Sri Lanka 26. juni.

Redd Barna:

Advarer om humanitær katastrofe på Sri Lanka

Mer enn to av tre familier på Sri Lanka har ikke nok mat, viser en undersøkelse fra Redd Barna. Organisasjonen advarer mot en humanitær katastrofe.

Publisert

To av tre familier svarer at de ikke har nok mat, én av tre familier har måttet redusere måltider og mat til barna sine de siste ukene, og de fleste voksne har mistet inntekt denne våren.

Det viser en fersk undersøkelse fra Redd Barna hvor mer enn 2000 husholdninger er blitt spurt hvordan de takler den økonomiske krisen i øystaten.

– De fleste på Sri Lanka sliter med å sette mat på bordet, skaffe bensin på tanken og få tilgang til helsehjelp, sier Redd Barnas direktør på Sri Lanka, Julian Chellappah.

Landet er rammet av en dyp økonomisk krise, og det er mangel både på drivstoff og andre typer varer. Det har blant annet ført til at myndighetene har besluttet å stenge ned alle skoler i de store byene. Med det tok man også fra mer enn fire millioner barn det ene måltidet de får på skolen hver dag.

Powered by Labrador CMS