Utenriksminister Anniken Huitfeldt fikk se verdens største flyktningeleir på nært hold da hun besøkte en av sektorene med rohingya-flyktninger fra Myanmar. Det er anslått at over en million flyktninger holder til i området sør for Cox’s Bazar i Bangladesh.

Anniken Huitfeldt i Bangladesh:

Øker støtten med 77 millioner kroner

I anledning 50 år med samarbeid er utenriksminister Anniken Huitfeldt på besøk i Bangladesh denne uken. Der møtte hun blant annet rohingya-flyktninger fra Bangladesh´naboland Myanmar.

Publisert Oppdatert

– Det var sterkt å møte rohingya-flyktninger i Cox’s Bazar. Det er verdens største flyktningleir, og menneskene her er helt avhengige av bistand for å få beskyttelse, mat, vann, husly og helse, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding fra UD.

Utenriksministeren er på besøk i Bangladesh for å markere 50 år med samarbeid mellom Norge og den sørasiatiske republikken.

Det lille landet har en befolkning på over 160 millioner og er blant verdens fattigste og minst utviklede. I tillegg huser Bangladesh omtrent én millioner rohingyaer som er blitt drevet på flukt fra nabolandet Myanmar siden 2017.

For å anerkjenne utfordringene og ansvaret som flyktningkrisen har lagt på regjeringen og befolkningen i Bangladesh, vil Norge øke støtten til det humanitære arbeidet for flyktningene med 57 millioner kroner, ifølge Huitfeldt.

I tillegg øker Norge støtten til et FN-prosjekt for kokegass, ovner og treplanting med 20 millioner kroner.

Norges støtte til Bangladesh lå på 140,7 millioner kroner i 2020, mens foreløpige tall øremerket bistand til Bangladesh i 2021 er i overkant av 150 millioner kroner.

Et av hovedområdene for samarbeid mellom Norge og Bangladesh er næringslivssamarbeid. Der støtter Norge blant annet prosjekter innen likestilling, skipsgjenvinning og marin forsøpling.

Les også: Værvarsling som redder liv

Powered by Labrador CMS