I slutten av juni reddet skipet MareJonio 63 migranter som sannsynligvis hadde lagt ut på den farefulle ferden over Middelhavet. Men ikke alle overlever turen mot Europa: Ifølge FNs Høykommissær for flyktninger har 1200 mennesker druknet i Middelhavet i år.

FN: Antallet døde eller savnede migranter i Middelhavet øker

Hittil i år har totalt 1200 mennesker druknet eller forsvunnet i forsøket på å krysse Middelhavet, ifølge anslag fra UNHCR.

Publisert

Kun siden onsdag har flere titalls mennesker blitt meldt savnet utenfor den greske øya Rhodos, hvor en båt med migranter og flyktninger sank. Hittil er 34 mennesker reddet av de greske og tyrkiske kystvaktene, men det er er ukjent hvor mange som var om bord på den 15 meter lange båten, som seilte fra den tyrkiske havnebyen Antalya.

I morgentimene tirsdag opplyser gresk politi at de har funnet en gruppe med 38 syriske migranter som har stått fast på en holme i grenseelven Evros i flere dager.

– Etter å ha mottatt nye opplysninger har vi funnet en gruppe ulovlige innvandrere som sier de er syriske. Det er ni kvinner og sju barn i gruppen, opplyser politiet.

Gruppen, som også inkluderer en gravid kvinne, ble funnet rundt fire kilometer fra der det først var oppgitt at de befant seg, heter det i politiets uttalelse. Greske medier og melder at det er et dødt barn i gruppen, men dette er ikke bekreftet av politiet.

I år har 64 personer mistet livet mens de forsøkte å ta seg over farvannet fra Tyrkia, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Mange migranter som vil til Europa, reiser gjennom Hellas til tross for den farlige ferden i det østlige Middelhavet.

Powered by Labrador CMS