Tidligere NRK-korrespondent, Roger Sevrin Bruland (46), skal styre kommunikasjonsstaben i Norsk senter for utvekslingssamarbeid i Førde.

NRK-korrespondent blir kommunikasjonsleder i Norec

Tidligere NRK-korrespondent, Roger Sevring Bruland (46), er kjent for de fleste tv-seere fra dekningen av pandemien og så krigen i Ukraina. Nå blir han leder for kommunikasjonsstaben i Norsk senter for utvekslingssamarbeid (Norec) i Førde.

– Dette gleder jeg meg til. Det er kjekt å utfordre seg selv, og jeg tror det blir både lærerikt og spennende. Å kunne bo lokalt og jobbe internasjonalt er en unik kombinasjon, sier Bruland i en pressemelding fra Norec.

Han har jobbet 15 år i NRK, de siste årene som Europa-korrespondent. Han sier det er jobben som korrespondent som har inspirert ham til å ønske å gå inn i en leder-stilling.

– Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal bli leder. Men i jobben min som korrespondent, har jeg blitt inspirert av å se vanlige folk i Ukraina stå frem og ta ansvar, og det har endret synet mitt. Er det bruk for meg i en lederjobb, vil jeg gjerne ta det ansvaret, sier han.

Direktør i Norec, Jan Olav Baarøy, sier Bruland sitter på mye kunnskap om mange felt, og at han kjenner media, både nasjonalt og internasjonalt.

Powered by Labrador CMS