De norske pengene skal bidra til at 88 millioner flere barn, inkludert 46 millioner jenter, får skolegang, og at 175 millioner barn får grunnleggende leseferdigheter. Foto: Jan Speed

Norge øker støtten til utdanning i lavinntektsland

For å sikre barn i lavinntektsland utdanning, gir regjeringen 3,7 milliarder kroner til Det globale partnerskapet for utdanning (GPE).

Publisert

- Å sikre barn utdanning er det beste våpenet vi har i kampen mot fattigdom, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i en pressemelding.

Pengene blir fordelt over en femårsperiode, som tilsvarer 740 millioner kroner per år. Dette er 50 millioner kroner mer per år enn i den forrige perioden, fra 2018 til 2020.

De norske pengene skal bidra til at 88 millioner flere barn, inkludert 46 millioner jenter, får skolegang, og at 175 millioner barn får grunnleggende leseferdigheter.

Hadde forventet mer

Redd Barna sier de er glade for økningen, men at de hadde forventet mer.

- Som global leder på utdanning, hadde vi forventet en større økning fra Norge. Dette hadde også sendt et viktig signal til andre land om å investere mer i utdanning i en ekstraordinær tid, sier Nina Langslet, leder for politikk og samfunn i Redd Barna.

Redd Barna ba regjeringen om å gi 4,75 milliarder kroner til GPE.

- Med en ekstra milliard kunne over en million flere barn fått utdanning, vi kunne reddet tusenvis av jenter fra barneekteskap og løftet tusenvis av barn ut av fattigdom, sier Langslet.

85 prosent av GPEs midler gikk til Afrika sør for Sahara og 60 prosent til land i krig og konflikt i 2019.

Powered by Labrador CMS