Minst 15 drept i antatt islamistangrep i Kongo

Minst 15 mennesker er drept i det som antas å ha vært et angrep utført av en islamistisk gruppe øst i Den demokratiske republikken Kongo. 

Publisert

– 15 drepte ble fraktet til likhuset i Mangina, sier et øyenvitne til nyhetsbyrået AFP.

Det er imidlertid usikkerhet knyttet til antallet drepte. Manginas ordfører Rocky Muvanga sier at 14 mennesker ble drept i angrepet, mens en lokal leder sier at tolv lik ble funnet, tre av dem kvinner og ni menn.

I tillegg er folk blitt bortført, ifølge den lokale lederen, som legger til at boliger og motorsykler ble ødelagt av angriperne.

En annen kilde, en ansatt i den lokale administrasjonen i området, sier at 16 mennesker ble drept.

Angrepet skjedde onsdag i landsbyen Masau, på grensen mellom Beni-territoriet i provinsen Nord-Kivu, og Mambasa-territoriet i provinsen Ituri.

Lokale kilder opplyser til AFP at angrepet ble utført av gruppen Allierte demokratiske styrker (ADF). 

ADF, som opprinnelig ble etablert av hovedsakelig muslimer i Uganda, har siden 1990-tallet operert i Kongo, der gruppen har fått skylden for tusenvis av drap det siste tiåret. ADF sverget i 2019 troskap til IS.

Flere andre væpnede grupper har de siste tiårene også vært aktive i det østlige Kongo. Den Rwanda-støttede gruppen M23 (23. mars-bevegelsen) gjenopptok aktiviteten sin i regionen mot slutten av 2021 og tok kontroll over store områder i Nord-Kivu, noe som resulterte i at titusener av mennesker ble drevet på flukt.

Powered by Labrador CMS