Redd Barna: Over 20.000 barn savnet i Gaza

En ny rapport fra Redd Barna anslår at opptil 21.000 barn kan være savnet i Gaza, hvorav minst 17.000 har kommet bort fra foreldrene sine.

Publisert

Rundt 4000 barn er sannsynligvis fanget under ruinene, mens et ukjent antall ligger i massegraver, skriver Redd Barna i en pressemelding.

– Gaza har blitt en kirkegård for barn. Det er dypt tragisk og helt ufattelig at tusenvis av barn kan ligge begravd under ruiner og i umerkede massegraver. Det må settes i gang en uavhengig etterforskning for de savnede barnas skyld. Overlevende barn må bli gjenforent med familiene sine, og familiene til de drepte har krav på å få vite hva som har skjedd med barna deres, sier generalsekretær Henriette Westhrin i Redd Barna.

Rapporten skal slippes i sin helhet av den verdensomspennende organisasjonen Save the Children tirsdag.

Allerede i dag skriver imidlertid Redd Barna om en rekke grusomheter: Barn som er anholdt og tvangsflyttet ut av Gaza, mishandling og tortur, massearrestasjoner og forsvinninger. 

Omtrent halvparten av de 14.000 barna som er blitt drept, har ikke blitt identifisert, og en rekke barn er savnet i det israelske militærfengsel-systemet, ifølge organisasjonen.

Levninger etter barn er blant annet blitt funnet i graver ved sykehusene Nasser og al-Shifa. Redd Barnas representanter i Gaza forteller om at de hver dag møter på ensomme barn som leter etter noen de kjenner.

Det er også uklart om det finnes barn blant de israelske gislene i Gaza – men altså heller ikke utelukket.

Powered by Labrador CMS