To ansatte i Leger uten grenser ble drept i Burkina Faso på onsdag i det organisasjoner mener var et målrettet angrep. Bilder viser flyktninger som krysser tørre sletter i Burkina Faso på flukt fra Bakwu i Nord-Ghana. Ghana er et av flere land i området som påvirkes av jihadistopprøret som foregår i Sahel og Burkina Faso. Foto: Nipah Dennis / AFP / NTB

To ansatte drept i Burkina Faso:

Leger uten grenser stanser arbeidet i deler av landet

Leger uten grenser har foreløpig stanset sine operasjoner i et område nordvest i Burkina Faso hvor væpnede angripere drepte to av organisasjonens hjelpearbeidere på onsdag.

Publisert Oppdatert

Det var om morgenen på onsdag 8. februar at væpnede menn uten forvarsel åpnet ild mot en tydelig merket Leger uten grenser-bil med fire ansatte, skriver organisasjonen selv i en pressemelding.

Angrepet skjedde på veien mellom byene Dedougou og Tougan i Sourou-provinsen i nordvestre del av landet.

Sjåføren og en logistikkleder – henholdsvis 39 og 34 år gamle – ble drept. Begge var fra Burkina Faso. De to andre ansatte som var i bilen, klarte å komme seg i sikkerhet.

– Sjokkert

– Vi er sjokkerte og rasende over drapene. Dette var et bevisst og forsettlig angrep på et tydelig identifisert humanitært team som utførte medisinske arbeid, sier Dr. Isabelle Defourny, president for Leger Uten Grenser.

Leger Uten Grenser har stanset hjelpearbeidet sitt i Boucle de Mouhoun-regionen hvor Sourou-provinsen ligger, mens de undersøker omstendighetene rundt angrepet, heter det i uttalelsen.

Organisasjon har til nå levert helsetjenester til tusenvis av fordrevne sivile i Boucle du Mouhoun. Leger uten grenser advarte i august om at antallet mennesker som flykter fra angrep og søker ly i området, øker raskt.

Jihadister på frammarsj

Voldelig ekstremisme er på er på sterk frammarsj Burkina Faso – i likhet med i flere av nabolandene. Militante jihadistgrupper med bånd til al-Qaida og Den islamske staten er aktive i landet.

Den politiske situasjonen er ustabil og FN anslår at ulike ikke-statlige væpnede grupper kontroller rundt 40 prosent av Burkina Faso.

Ifølge Aid Worker Security Database ble 141 hjelpearbeidere drept på jobb i 2021, det er det nest høyeste tallet noen gang registrert. De aller fleste som blir drept, er lokalt ansatte.

Powered by Labrador CMS