Related articles
-
Norge forlenger avtalen om medisinsk evakuering fra Ukraina
Norsk lufttransport har stått for nær halvparten av medisinske evakueringer fra Ukraina til europeiske land. Regjeringen forlenger nå avtalen med EU, slik at arbeidet fortsetter ut april 2025.
-
Norge har vært ledende innen global helse – med nytt utvalg håper vi det fortsetter
Millioner av liv avhenger av at Norge fortsetter sin innsats på global helse. Derfor ber vi et ekspertutvalg ledet av Camilla Stoltenberg gi råd om Norges strategi framover.
-
M-koppar: Kva var det vi ikkje lærte av koronapandemien?
Då virussjukdommen m-koppar nådde Europa og USA i 2022, var Verdas helseorganisasjon raske med å erklære ei global folkehelsekrise. I år tok det same viruset over 600 liv i Afrika før dette skjedde. For å hindre framtidige pandemiar, må vi både ha eit globalt og eit lokalt perspektiv.
-
Da krigen rammet de mest sårbare
Nyresyke Matfii måtte avbryte livsviktig dialysebehandling. Koblet til cellegift ble Kira båret i sikkerhet i bomberommet. Nå åpnes sakte, men sikkert avdelingene på barnesykehuset etter det russiske rakettangrepet.
-
Rask spredning av mpox i Afrika bekymrer
Leger Uten Grenser er bekymret over hvor hurtig den nye varianten av mpox sprer seg i Kongo. Det er særlig barn og unge som rammes.
-
SOS-barnebyer skal avvikle alle fadderskap for enkeltbarn – vil «konvertere» 47 000 norske faddere
I 60 år har norske familier vært faddere for enkeltbarn fra fattige land. Det emosjonelle båndet til barna har gjort fadderordningen til et av de mest effektive innsamlingsgrepene i bistandsbransjen. Men nå gjennomføres en omorganisering som betyr slutten for bilder av sårbare barn på norske kjøleskapsdører. – Innsamlingsmetodikk skal ikke lenger få styre hvordan vi jobber, sier SOS-barnebyers Sigurd Skjefstad.