Lula da Silva (t.v.) har fremdeles en ledelse over motkandidaten Jair Bolsonaro foran den andre valgomgangen i presidentvalget i Brasil. Her under en tv-sendt valgkampdebatt søndag 16. oktober.

Lulas ledelse i Brasil krymper

Lula da Silva har fremdeles en ledelse over motkandidaten Jair Bolsonaro foran den andre valgomgangen i presidentvalget i Brasil – men ledelsen krymper.

Publisert Oppdatert

Ifølge en meningsmåling utført av IPEC, publisert mandag, har den tidligere presidenten Lula en oppslutning på 50 prosent mot 43 prosent til sittende president Bolsonaro. Forrige meningsmåling fra instituttet viste henholdsvis 51 prosent og 42 prosent til Lula og Bolsonaro.

En måling fra Datafolha lørdag viste 53 prosent til Lula, og 47 prosent til Bolsonaro.

De to møtes til omkamp i presidentvalget 30. oktober da ingen av dem fikk over 50 prosent av stemmene i første valgrunde.

IPEC var et av flere meningsmålingsinstitutter som ble kritisert etter første valgrunde for å ha undervurdert støtten til Bolsonaro.

I forkant av valget ledet Lula med 14 prosentpoeng på målingene, men endte med å bare få 5 prosentpoeng mer enn Bolsonaro i valget.

Powered by Labrador CMS