President Joe Biden (t.h.) ønskes velkommen av Israels statsminister Benjamin Netanyahu på Ben Gurion internasjonale flyplass da han ankom Tel Aviv 18. oktober for å vise støtte etter Hamas terrorangrep 7. oktober.

Over 1000 USAID-ansatte signerte protestbrev mot Bidens Gaza-politikk

Et stort antall ansatte i den amerikanske bistandsadministrasjonen USAID har gått sammen om å skrive et brev som uttrykker misnøye med USAs politikk i Gaza, rapporterer nettavisen Devex.

Publisert Oppdatert

I brevet oppfordres Biden-administrasjonen til å gå offentlig inn for en umiddelbar våpenhvile.

Det var tidlig i november at det begynte det å sirkulere et åpent brev ved USAIDs kontorer, ifølge nettstedet som spesialiserer seg på bistands- og utviklingsspørsmål

Tusener er drept

Brevet kommer etter en måned med konflikt der 1300 israelere er drept i et Hamas-terrorangrep og mer enn 11 000 mennesker er drept i Gaza av israelsk bombing. Blant de drepte er også over 4500 barn. 

I tillegg er 41 israelske soldater drept under bakkeoffensiven og opptil 1500 Hamas-krigere drept under terrorangrepet, ifølge NTB.

Panorama rapporterte sist uke at minst 92 ansatte fra FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) er drept siden Hamas-terroren 7. oktober.

I brevet fra de USAID-ansatte kritiseres Israel for utallige brudd på folkeretten, og sier at USAID selv har liten evne til å gi humanitær støtte mens «vilkårlig bombing og vold» fortsatt pågår. 

«Skremte og motløse»

«Som fagpersoner innen utvikling, folkehelse og humanitær bistand, er vi skremte og motløse over de mange bruddene på internasjonal lov; lover som tar sikte på å beskytte sivile, medisinsk personell og mediepersonell, så vel som skoler, sykehus og bønnesteder», heter det i brevet, som Devex har lest. 

Ifølge nettstedet er brevet signert anonymt av mer enn 1000 USAID-ansatte, fra 80 forskjellige byråer, kontorer og oppdrag – tilsvarende rundt en tidel av arbeidsstyrken.

 

Powered by Labrador CMS