Peru skal granske 524 anklager om overgrep mot urfolksbarn

Regjeringen i Peru sier den skal granske beskyldninger om overgrep begått av lærere mot hundrevis av barn fra landets urbefolkning.

Publisert

Så langt er det kommer 524 anmeldelser fra både gutter og jenter i urfolksgruppen awajun. Barna har gått på en skole i provinsen Condorcanqui, nord i landet.

De påståtte overgrepene har pågått siden 2010. De ble første gang kjent for offentligheten i mai i år da Rosemary Pioc fra awajunfolkets kvinnebevegelse fortalte om dem.

– Vi skal undersøke fakta. Vi skal stille oss på ofrenes side. Vi avviser enhver form for seksuelt misbruk, sier regjeringens talsperson Alberto Adrianzen mandag.

Han sier alle ofrene skal få omfattende helsehjelp, inkludert psykologtimer og behandling mot hivsmitte, dersom det er nødvendig. 

Perus menneskerettsombud krever at alle de involverte lærerne settes ut av tjeneste.

Beskjeden om granskingen kommer etter at to ministre utløste sinne ved å likestille de påståtte overgrepene med «kulturell praksis».

– Voldtekt er ikke praksis i våre lokalsamfunn. Å si at dette er kulturell praksis er det samme som å bifalle handlingene, sier Pioc.

Det er over 50 ulike urfolksgrupper i Peru. De utgjør til sammen 45 prosent av de drøyt 34 millioner innbyggerne i det søramerikanske landet.

Powered by Labrador CMS